miercuri, 27 septembrie 2017

Secrete din bucătărie .

    
       De ce se păstrează proaspete şi delicioase produsele noastre, fără a fi nevoie de conservanţi sau de "clasica" aspirină ?
Deoarece am am învăţat de la mama şi de la bunica cele mai simple metode , aflate la îndemâna oricui .
Borcanele/sticlele , chiar dacă sunt noi , le sterilizăm prin fierbere (goale) şi uscare în cuptoriu. Apoi , după ce le umplem cu produsul finit (fierbinte) , le introducem din nou la cuptoriu , pentru capsulare-vidare. Le lăsăm la foc potrivit , timp de aproximativ 30 minute. Acestea se autocapsulează , eliminând tot aerul rămas la interior.
După scoaterea din cuptoriu, noi le lăsăm la răcit cu "susul în jos" (ca o măsură suplimentară) .
Astfel , după capsulare-vidare , conservele pot fi păstrate timp îndelungat în orice condiţii de mediu sau temperatură.
Atenţie ! Un borcan sau o sticlă cu produs , odată desfăcute/decapsulate, trebuiesc introduse la rece (dacă nu sunt consumate integral la desfacere) . În momentul în care au luat aer (prin desfacere) , datorită lipsei conservanţilor chimici , dacă produsul nu este consumat , se va altera dacă ulterior desfacerii nu este păstrat la rece.

la piață aprozar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea dvs. contează .